Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Οικογένεια Κανάρη

Είχες αστέρια ολόλαμπρα στον ουρανό σου κι άλλα,
μα εκείνα που δεν έλαμψαν ήσανε πιο μεγάλα.

                                                          Γ. Στρατήγης , "Ματρόζος"


        Όταν το 2011 έφτιαχνα το παρόν Blog δεν περίμενα ότι θα αποτελούσε την αφορμή για να συνδεθώ με τόσους ανθρώπους που έλκουν την καταγωγή τους από το ηρωικό νησί μας και αναζητούν στοιχεία που θα τους φέρουν πιο κοντά στις ρίζες του. Το υλικό που κατά καιρούς μου στέλνουν πολύ και ενδιαφέρον. Ελπίζω σταδιακά να το αναρτήσω όλο.
         Ένας από τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί μου χάρη στο blog ήταν ο Σταμάτης Κανάρης, απευθείας απόγονος του αγωνιστή Γεωργίου Κανάρη. Μου έστειλε διάφορα τεκμήρια για την οικογενειακή του ιστορία που εν μέρει είναι ιστορία της πατρίδας μας και ευελπιστώ σύντομα να τα αναρτήσω και αυτά. Ο κ. Κανάρης με έφερε σε επαφή με έναν πρώην συνάδελφο του, αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, τον αντιναύαρχο ε.α. Κώστα Βαρβαρέσο οποίος έχει εκπονήσει μια μελέτη για την οικογένεια του Μικέ Κανάρη. Η μελέτη δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Βαρβαρέσο για την άδεια να την δημοσιεύσουμε και στο blog μου. Αρκετά στοιχεία και εικόνες προέρχονται από το αρχείο του Σταμάτη Κανάρη.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου